Դիսպենսերների շահագործման ընդհանուր կանոններ
- Տեղափոխություններից հետո սպասել 2 ժամ հոսանքին միացնելուց առաջ, որպեսզի ֆրիոնի շրջանառությունը ճիշտ լինի:
- Դիսպենսերը պետք է հոսանքին միացնել միայն տաք ջրի ծորակից ջուր գալու դեպքում (նշանակում է բաքում ջուր կա), հատկապես նոր շիշ տեղադրելուց հետո:
- Շիշը վերջանալուց ծորակներից ջուր չվերցնել, որպեսզի բաքերը չդատարկվեն հոսանքին միացած վիճակում: Շիշը վերջանալուց հետո, նոր շիշ անմիջապես չտեղադրելու դեպքում, դիսպենսերն անհրաժեշտ է անջատել հոսանքից:
- Դիսպենսերը պետք է տարեկան առնվազն երկու անգամ անցնի սանիտարական մաքրում:
- Եթե դիսպենսերն ավելի քան 1 շաբաթ չի օգտագործվելու, հարկավոր է անջատել հոսանքից և դատարկել բաքերի միջի ջուրը ետնամասում գտնվող հատուկ ծորակից (ՈՒՇԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ. ջուրը կարող է լինել եռման աստիճանի), հակառակ դեպքում դիսպենսերի բաքերում մնացած մնացորդային ջուրը կարող է նեխել:
Դիսպենսերիների շահագործման հետ կապված հաճախ տրվող հարցեր
Դիսպենսերներն իրենց մեջ ֆիլտրեր չունեն, քանի որ նախատեսված են արտադրական շշալցման համար մշակված ջրի համար (մեր կողմից առաքվող ջուրն արդեն իսկ ֆիլտրված է): Սարքերի վրա չի կարելի տեղադրել ծորակի ջրով լցված շշեր, քանի որ ծորակի ջուրն իր մեջ պարունակում է քլոր, որի համը փոխանցվում է սարքի այն ջրատար ուղիներին, որոնք պլաստիկից են (ծորակներ, սառը ջրի խողովակ, ձող, և այլն):
Դիսպենսերն ԱՆՊԱՅՄԱՆ պետք է տեղադրել արևի ճառագայթներից և տնային բույսերից հեռու:
Երբ դիսպենսերի բաքերը կիսադատարկ են, և տեղադրվում է նոր շիշ, առաջանում է ջրի տուրբուլենտություն (այդ մասին կարելի է տեղեկանալ, եթե շշի տեղադրումից հետո շատ ջուր է լցվում բաքերի մեջ, և մեծ քանակի պղպջակներ են նկատվում): Այդ տուրբուլենտությունից սառը ջրի բաքի հատակին հավաքված փոշին/աղտոտվածությունը բարձրանում է ջրհավաք մակարդակից բարձր (դեպի ծորակները եկող խողովակի մակարդակից բարձր), այդ պատճառով նշված հատիկները/սպիտակ փաթիլները բաժակի մեջ նկատվում են շիշը փոխելուց անմիջապես հետո:
Խորհուրդ. շիշը դատարկվելուց հետո ջուր մի վերցրեք ծորակներից, որպեսզի բաքերը չդատարկվեն: Անմիջապես տեղադրեք նոր լիքը շիշ: Երբ բաքերը լի են ջրով, քչանում է դրանց մեջ օդ (և աղտոտվածություն) ներթափանցելու հավանականությունը: Ավելին, դատարկ դիսպենսերի բաքերի տաքանալը և սառչելը կարող է վնասել բաքերի մետաղը:
Դիսպենսերները հերմետիկ չեն, և դրանք չեն ինքնամաքրվում: Դիսպենսերի վերևի հատվածը (ձողը և դրա շրջակայքը) առավել ռիսկային են աղտոտման տեսանկյունից, հաճախ են աղտոտվում նաև ծորակները, դրանց ներքևի մասի կաթամանը: Ջրի բաքերը (հատկապես սառը ջրի բաքը) օդի հետ շփում ունի, հենց այդ օդն է մտնում բաքի մեջ, այնուհետև պղպջակի տեսքով երևում շշի ներսում, երբ բաքի մեջ շշից ջուր է լցվում: Ինչքան աղտոտված կամ փոշոտ է տարածքի օդը, այնքան ավելի մեծ է դիսպենսերի սառը ջրի բաքի աղտոտման հավանականությունը: Անհրաժեշտ է տարեկան առնվազն երկու անգամ կազմակերպել դիսպենսերի սանիտարական մաքրում, մեր կայքում կա հատուկ հոլովակ, որը կօգնի սան. մաքրումն ինքնուրույն անել:
Սպիտակ փաթիլներ կարող են առաջանալ նաև սառը ջրի բաքում սառույց առաջանալուց: Անհրաժեշտ է դա կանխել՝ դիսպենսերի ետնամասում ջերմաստիճանի կարգավորիչի միջոցով:
Շշերի խցանները (կափարիչները) ստանդարտ բացվածք ունեն, հազվադեպ են պատահում դիսպենսերներ, որոնց վրա հնարավոր չի լինում տեղադրել մեր շշերը: Մեր բազմահազարանոց հաճախորդների բազմության մեջ, 2008 թվականից ի վեր, մեկ-երկու դեպք է հանդիպել: Հիմնական դիսպենսերները և շշերի խցանները համընկնում են:
Դիսպենսերներում տաք ջրի ջերմաստիճանն է 75-90 ºC, իսկ սառը ջրի ջերմաստիճանը` 4-12 ºC: Սառը ջրի ջերմաստիճանը հնարավոր է փոփոխել դիսպենսերի ետնամասում գտնվող անջատիչների կողքի կարգավորիչով:
Տեղադրված շշի վրա առկա է միկրոճեղք, որի պատճառով շշի մեջ ներթափանցում է օդ և ջուրը դիսպենսերի բաքեր լցվելուց բացի, լցվում է նաև ներսը (անդադար լցվում է բաքերի մեջ և դուրս թափվում), որն արտահայտվում է սարքի տակից ջրի հոսքով։ Անհրաժեշտ է դիսպենսերն անջատել հոսանքից, շիշը հանել, յուրաքանչյուր ծորակից դատարկել 2-3 բաժակ ջուր և տեղադրել նոր տարա։ Արտահոսքը դադարելու դեպքում տեղեկացնել ընկերությանը և տվյալ շիշն առանձնացված հանձնել առաքիչին, որպեսզի այն միանգամից խոտանվի՝ դուրս գա շահագործումից։ Սա դիսպենսերի տակից ջրի արտահոսքի ամենատարածված պատճառն է։